SOS EARTH – 99% weerbaar

21 mei 2017

Aardse vluchtverhalen bekeken vanaf Mars. Wat als de plekken waar je je altijd veilig waande, over niet al te lange tijd niet meer bestaan? Hoe kun je je het beste voorbereiden op het vertrek vanaf je moederplaneet? Hoe neem je afscheid? Wat neem je mee? Kun je je elders weer thuis voelen?

SOS EARTH – 99% weerbaar is een interactieve muzikale theater-documentaire door SPACE. De voorstelling neemt in een wat als-scenario op verrassende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep. Nadat de aarde onbewoonbaar is geworden, is ieder mens een migrant. SPACE en het publiek nemen de taak op zich om een eerste modelkolonie te stichten op Mars.

Hoe vermijden we dat Mars net als de aarde onleefbaar wordt? In een reeks praktische oefeningen voor weerbaarheid, gegeven door ervaringsdeskundigen, krijgen we de kans op een ‘reality check’. SOS EARTH – 99% weerbaar is een intergalactische overlevingscursus. In de leegte van de rode planeet worden we teruggeworpen op wat ons bindt, want zonder elkaar redden we het niet.

Live muziek van Claudio Ritfeld (bekend van zijn band De nachtdienst) en van de Syrische percussionist Modar Salama vormt de playlist voor dit enkeltje naar Mars.

Credits

Petra Ardai concept, regie, tekst en spel
Claudio Ritfeld dichtkunst, sounddesign en spel
Modar Salama percussie en spel
Marieke Nooren concept en dramaturgie
Patricia Ribas video en editing
Lehel Kovacs grafisch ontwerp
Marta Pisco regie-assistentie en vormgeving

De voorstelling heeft de volgende speeldata in Amsterdam: 

Arti et Amicitiae, Amsterdam, 21 mei (openbare repetitie in het kader van de tentoonstelling My future is in my past and my past is my present)
Over het IJ festival, Amsterdam, 15 - 23 juli 2017 (première)
Podium Mozaïek, Amsterdam, 5 mei 2018