Soundwalks Loop-Copy-Mutate

2 juli 2017

BIMHUIS presenteert: GENETIC CHOIR
met LOOP-COPY-MUTATE 

een première van vier concerten - onder Amsterdam CS op platform Noord/Zuidlijn op zondag 2 juli

Music from People and Places

Het vocale improvisatie ensemble Genetic Choir maakt geluiden van het station als muziekstuk beluisterbaar. In het ondergrondse nieuwe metrostation Amsterdam CS van de Noord/Zuidlijn verklankt het koor, samen met laptopmusicus Robert van Heumen en met participatie van het publiek, gesampelde stationsgeluiden ter plekke tot een concert. De première van Loop-Copy-Mutate vindt plaats in vier concerten op zondag 2 juli 2017. De locatie is het bordes van het metrostation Amsterdam CS van de Noord/Zuidlijn. Doel van de première op 2 juli: Genetic Choir creëert met het publiek een muziekstuk zo levend en veranderlijk als de stad zelf. In juni zijn er soundwalks voor het publiek ter voorbereiding op de première.

Hoe muzikaal is het Centraal Station?
Flarden van een telefoongesprek in duet met het zoete zoemen van een roltrap. Haastig klinkende voetstappen, een fluitsignaal, en een
onverstaanbaar omroepbericht transformeren tot een stemmig lied – even later overstemd door een konvooi rolkoffers dat over tegels raast.

Genetic Choir in 2017 Loop-Copy-Mutate 
Music from People and Places is het nieuwe project van het Genetic Choir en is een één jaar durende concertserie. Onder leiding van zanger en artistiek leider Thomas Johannsen werpt Genetic Choir nieuw licht op wat stedelingen als vanzelfsprekend ervaren: stadsgeluid. Samen met laptopkunstenaar Robert van Heumen, programmeur Stelios Manousakis én het publiek onderzoekt het koor hoe gesampelde stadsgeluiden via het medium van de stem tot muzikale composities kunnen leiden.

Soundwalks voorafgaand aan Loop-copy-Mutate 
Voorafgaand aan het concert organiseert het Genetic Choir in juni drie geluidswandelingen op NS station Amsterdam CS, waarbij het publiek de geluiden van het station als symfonie leert ervaren. Na afloop worden geluidssamples voor het concert verzameld. Treinreizigers, toevallige voorbijgangers, mensen van over de hele wereld worden uitgenodigd om geluiden toe te voegen aan de muzikale database. Voordat het concert op zondag 2 juli begint, bepaalt het publiek welke geluiden in de compositie terecht zullen komen. Loop-Copy-Mutate is een muziekstuk waar je deel van uitmaakt én invloed op uitoefent.

De concerten vinden plaats op Zondag 2 Juli om 13:00 / 15:00 / 19:00 / 21:00 op het platform Noord/Zuidlijn Amsterdam CS 

Tickets via Het Bimhuis

https://vimeo.com/219378027