Spraakmakers Protest!

6 november 2023 — 15 november 2023

Een speciale avond over effectief protest, met actrice en activist Anniek Pheifer

De wereld verandert en activisten roeren zich. Maar hoe bereik je als demonstrant echt die betere wereld?

Tijdens een speciale avond stelt actrice en klimaatactivist Anniek Pheifer zichzelf de vraag hoe je een effectief protest voert. Dit doet ze aan de hand van de Afscheidssymfonie van Joseph Haydn. In deze ‘protest-symfonie’ verzette Haydn zich drie eeuwen geleden op radicale, maar inventieve wijze tegen zijn broodheer, met succes. Een protest dat een unicum was voor die tijd en een inspiratiebron kan zijn voor activisten van nu.

Dit bijzondere, theatrale muziekverhaal (tekst: Rick Steggerda) vertelt Pheifer op en dwars door de muziek heen. En in the round: publiek zit op het toneel, in het midden van een speciale, in het rond opgestelde audio-installatie waarop de symfonie wordt afgespeeld. Pheifer beweegt zich er activistisch tussendoor.

De avond Spraakmakers Protest! is onderdeel van Spraakmakers, een gloednieuwe reizende concertserie die klassieke muziek verbindt met de wereld van nu. 

Spraakmakers Protest! reist van 6 november tot en met 15 november 2023 door Nederland en is op 15 november te zien in Amsterdam (Pakhuis de Zwijger). 

Het AFK ondersteunt Spraakmakers met een projectsubsidie.

Datum: 06-11-2023 t/m 15-11-2023
Locatie: Pakhuis de Zwijger
Meer informatie: https://www.spraakmakers.net/