Tekenmania - Monsters

15 april 2017

Na het succes van Tekenmania  (2014) en Tekenmania II Dummys (2015) heeft WG Kunst dit jaar de gerenommeerde striptekenaar Wasco (deelnemer aan beide projecten) uitgenodigd om in overleg met WG Kunst als curator/deelnemer de tekenaars te kiezen voor een nieuw kunstproject. Voortbouwend op de voorgaande Tekenmania projecten gaat dit kunstproject vooral over STRIP, beeld en taal. De - in totaal 10 - kunstenaars staan voor de uitdaging om van de expositieruimte van WG Kunst een totaalkunstwerk te maken. De (strip)kunstenaars gaan in WG Kunst samen monsters maken. Door voor elkaar te schrijven, te schetsen, elkaar te verbeteren en aan te vullen gaan zij gezamenlijk wonderbaarlijke gedrochten, engelen of monsters op de wereld loslaten. Constant zijn 6 kunstenaars tegelijk in de zaal aan het werk.

De kunstenaars werken vanuit hun eigen kracht, beeldtaal, materiaal en specialiteit. De kunstenaars verschillen sterk in werkwijze en beeldtaal. Zij gaan de ruimte te lijf met hun creativiteit. Er komen boekjes, tekeningen, schilderijen en beelden. Alle kunstwerken worden ter plekke gemaakt. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om dit ‘maak’proces mee te maken.

De deelnemend kunstenaars zijn: Merel Barends, Peter de Wit, Jeroen Funke/Dace Sietina, Tommy A, Anne Stalinski, Lae Schäfer, Wasco, Eliane Gerrits en René Windig

OPENBARE WERKPERIODE

8 t/m 15 april
Iedereen is van harte welkom om tijdens de werkperiode te komen kijken en de kunstenaars aan het werk te zien (dinsdag t/m zondag tussen 17.00-19.00)

TENTOONSTELLINGSPERIODE

18 april t/m 30 april

OPENING

zaterdag 15 april 17.00-19.00

geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00