Tentoonstelling: Skateboard City

Skateboarder Jason Lijnzaat en videograaf Sjoerd Wess in de Marnixbowl © Photo Frank.
Skateboarder Jason Lijnzaat en videograaf Sjoerd Wess in de Marnixbowl © Photo Frank.
7 mei 2023 — 9 juli 2023

Het obstakel is de uitdaging 

Skateboard City is een grootschalige tentoonstelling over skateboardcultuur in relatie tot de stad: origineel, creatief en do it yourself. Skateboarders hebben een unieke blik op de stad. Waar sommige stadsbewoners muren en hekken als obstakels zien, beschouwen skateboarders dit als uitdaging. De stad is voor een skateboarder één grote speeltuin. Dit idee staat centraal in de tentoonstelling Skateboard City. 

Het skateboarden vindt haar oorsprong in de jaren 60 in Santa Monica in Californië. Waar surfers met slecht weer denk aan kleine golven of veel wind op zoek waren naar een manier op de tijd te doden, het sidewalk surfen, ook wel skateboarden werd geboren.

De tentoonstelling Skateboard City toont origineel archiefmateriaal van skateboarders uit Amsterdam, films, foto’s, muziek, maquettes, plattegronden én een skateboard ramp.

De relatie tussen skateboarding en architectuur wordt in diverse ontwerpprojecten uitgelicht met werk van onder andere Maurer United, SCALA+MANA en Bureau B+B wordt tentoongesteld.

Het AFK ondersteunt Skateboard City met een projectsubsidie.

Datum: 07-05-2023 t/m 09-07-2023
Locatie: Eesteren Museum (Nieuw-West)
Meer informatie en kaartverkoop: https://vaneesterenmuseum.nl/agenda-items/skateboard-city/