The Trees will remain

Karin van de Wiel
Karin van de Wiel
31 maart 2023 — 3 juni 2023

An Analogue Photographic Journey in Amsterdam Nieuw-West Door: Karin van de Wiel

The Trees Will Remain laat het steeds veranderende stadslandschap van Nieuw-West zien. Deze foto-expositie van fotograaf Karin van de Wiel is van 31 maart tot en met 3 juni te zien in New Metropolis Nieuw-West. De opening is op vrijdag 31 maart, met vrije inloop van 17:00-21:00 uur.

De wijken van Nieuw-West zijn volop in ontwikkeling, met als gevolg een snel veranderend stedelijk landschap. De tentoonstelling The Trees Will Remain laat deze transformatie zien door de analoge lens van fotograaf Karin van de Wiel. Het toont de sloop van gebouwen, het verdwijnen van objecten in de openbare ruimte en de noodzaak omwegen te nemen.

Tijdens het fotograferen vielen steeds de bomen op als symbool van volharding te midden van voortdurende verandering; niet álles veranderd. Hoewel verandering voor velen onrust met zich mee brengt, biedt het ook ruimte aan groei en vooruitgang. Bezoek The Trees Will Remain om het veranderende landschap van het Nieuwe Westen te ervaren en af te vragen wat jij belangrijk vindt in jouw omgeving.

Fotograaf Karin van de Wiel woont en werkt in Amsterdam Nieuw-West. In haar werk houdt ze zich bezig met de ruimtelijke omgeving van dit stadsdeel en haar bewoners. Haar eerdere project Rondje Sloterplas bestond uit portretten van bezoekers van de Sloterplas, het blauwe hart van Nieuw-West.

The Trees Will Remain: An Analogue Photographic Journey in Amsterdam Nieuw-West is mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), New Metropolis Nieuw-West en Theater Van Deyssel/Frascati.

Datum: 31-03-2023 t/m 03-06-2023
Locatie: New Metropolis Nieuw-West
Meer informatie: https://newmetropolis.amsterdam/programma/the-trees-will-remain