Tolerance Test

12 mei 2022 — 12 juni 2022

Vanaf 12 mei 2022 t/m 12 juni 2022 presenteert Nieuw Dakota de tentoonstelling Tolerance Test. De tentoonstelling, die breekt met de museale etiquette, brengt de monumentale large drawings van de Rotterdamse kunstenaar Charlotte Schleiffert theatraal voor het voetlicht. De meer dan levensgrote mens-dierwezens die Schleifferts tekeningen tonen worden in kringopstelling gepresenteerd met audio en licht. Het publiek kan Tolerance Test bezoeken als tentoonstelling, met de stem van actrice Romana Vrede als verteller, en op specifieke tijden als voorstelling, met actrice Kimberley Agyarko.

Een tolerantietest voor het publiek
In de large drawings van Charlotte Schleiffert − sommige meer dan 3,5 meter hoog − verbeelden grillige en flamboyante fantasiewezens actuele maatschappelijk thema’s zoals ongelijkheid, macht, massamedia, consumentisme, erotiek, status en identiteit. De tentoonstelling Tolerance Test presenteert de tekeningen van Schleiffert in kringopstelling − bezoekers bekijken de werken vanuit het midden – met belichting en een actueel verhaal over ongelijkheid. De tentoonstelling test de tolerantie van het publiek: in hoeverre kan het de ongelijkheid in de samenleving, die Schleiffert in haar werk toont, nog onder ogen zien? De theatrale presentatie heeft als doel om het publiek de betekenis en actualiteit van Schleiffert’s werk diepgaander te laten begrijpen en beleven.

Tolerance Test kan op zaterdag 4 juni (20.00 uur) en zondag 12 juni (15.00 uur) door publiek als voorstelling worden bezocht. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via nieuwdakota.com.

Het AFK ondersteunt Nieuw Dakota met een Vierjarige subsidie.

Datum: 12-05-2022 t/m 12-06-2022
Locatie: Nieuw Dakota, NDSM
Meer informatie en kaartverkoop: https://www.nieuwdakota.com/tentoonstellingen/tolerance-test/