Vloeken in de Kerk #2: HOOP

26 februari 2017

Als alle hoop is weggevlogen, waar vliegt het dan naartoe?
Mag ik dan mee?

Als we niet langer in vooruitgang geloven, kunnen we ons geen betere toekomst voorstellen. Acteur Jelle Zijlstra liet de tekst “Hoop is het laatste verlies” op zijn lichaam tatoeëren. Want als we ons niet langer een betere toekomst kunnen voorstellen, onze fantasie én ons voorstellingsvermogen niet kunnen aanwenden om een droombeeld voor ons te zien, is er geen hoop.

In Vloeken in de Kerk: #2 Hoop zoeken we naar hoop. Een theatrale dienst waarin Prof. dr. R.R. Ganzevoort ons meeneemt door de geschiedenis van het hopen. Waarin concertpianisten Beth & Flo de aarde laten donderen met hun pianoklanken. En we hopen op iets met een clown, een struisvogelpartij en een meezinger. Voor iedereen die wil weten waar hij zelf zijn hoop vandaan moet halen.

Vloeken in de Kerk maakt theatrale diensten voor zingeving-zoekers, workaholics en ongelovige Thomassen. Via theater, poëzie, muziek en wetenschap zoeken we naar ultieme antwoorden en vieren we de twijfel. Vloeken in de Kerk onderzoekt in de serie De Deugd Van Tegenwoordig de zeven deugden. Moeten we daar nog iets mee als hedendaagse mensen? Kunnen de deugden van weleer ons helpen bij de problemen van vandaag?

26 februari
Posthoornkerk