WAAG - Moving Arts Project

30 mei 2017

20 jongeren, een vloer vol pieken en dalen, en een hemel van dromen – dat is WAAG!

Het Amsterdamse kunstenaarscollectief Moving Arts Project maakt samen met deze jongeren een reizende manifestatie over jong zijn in de stad middenin de openbare ruimte. WAAG bestaat uit een voorstelling, een expositie en een arena voor dialoog. Wat en waar is jouw plek als jongere in de stad? Hoe blijf je in balans? WAAG gaat over twijfel en waardigheid, kwetsbaarheid en positiviteit. Over gezien worden en verantwoordelijkheid nemen of krijgen. Over de angst je doel niet te kennen. En gelijkheid, hoe zit het daar precies mee?

Op 3 juni gaat WAAG in première op het Krugerplein in Amsterdam-Oost met de voorstelling. Maar al vanaf 30 mei gaan WAAG De Expo alsook de randprogrammering in WAAG De Arena van start. Vervolgens reist de manifestatie door Amsterdam en strijkt steeds tijdelijk neer in een wijk. WAAG sluit eind september af bij Pakhuis De Zwijger. Door de samenwerking met dit platform vindt kennis uit de buurt haar weg naar het niveau van de stad.

WAAG op tournee

30 mei t/m 3 juni: Krugerplein, Amsterdam Oost.

Première WAAG De Voorstelling op 3 juni.

15 t/m 17 juni: Amsterdam Noord, IJplein met WAAG De Voorstelling op 16 en 17 juni.

29 juni t/m 1 juli: Amsterdam Zuidoost met WAAG De Voorstelling op 30 juni en 1 juli.

11 t/m 15 juli: Oranje Vrijstaatplein, Amsterdam Oost met WAAG De Voorstelling op 14 en 15 juli.

26 t/m 30 september: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam Oost

 

Data en locaties kunnen wijzigen. Voor actuele informatie evenals het programma en kaartverkoop, zie ook de Facebookpagina van Moving Arts Project.