We are the everlasting guests

22 april 2017

Choreografe Sanne Clifford brengt op 22 en 23 april in Oostblok een gevarieerd programma met twee nieuwe werken waarin de samenwerking met andere kunstenaars centraal staat. In beide stukken worden de onderlinge verhoudingen in uitersten opgezocht en komen de thema’s vertrouwen, verbinding en vervreemding aan bod. 

3 is a crowd
In deze voorstelling ligt de nadruk hierbinnen op steeds veranderende situaties die als een collage voorbij komen. Er wordt gekeken naar hoe we contact maken, steun zoeken of juist van elkaar vervreemden. Een herkenbaar spel waarbij sociale codes, afhankelijkheid en afstandelijkheid elkaar losjes of genadeloos afwisselen. Oftewel, dans over alledaags contact, wanneer we elkaar echt nodig hebben en waar het misgaat, gemixt met een goede dosis ‘awkwardness’ en een vleugje humor.

Concept: Sanne Clifford Dans & choreografie: Sanne Clifford, Hayley Adams & Anastasia Kostner Muziek: Amir Swaab Coaching: Jordi Ribot Thunnissen Fotografie: Alexander van der Linden.

We are the everlasting guests
Vanuit een ontmoeting tussen live muziek en dans worden de zintuigen op scherp gezet. Drie dansers en drie muzikanten beginnen aan een zoektocht: naar de juiste vorm, situatie of plek, naar een voldoening om als mens, als kunstenaar je plek in te nemen: ‘we long forever for the right to stay’. Wat geeft het lichaam aan: in houdingen, gewoontes, instinctieve en intuïtieve reacties die we continue uiten? En waar kunnen we niet aan ontkomen? Op zoek naar een gevoel dat ons verbindt.

Dans & choreografie: Sanne Clifford, Hayley Adams & Camilla Bundel Muziek & composities: Iman Spaargaren, Guillermo Celano & Robin van Rhijn.

 

foto door Alexander van der Linden