AFK Uitgelicht: 3D LED lichtjurk op Amsterdam Light Festival

17/12/2015

Tijdens de kortste dagen van het jaar brengt het Amsterdam Light Festival lichtkunst naar de stad. Bijzonder in deze 4e editie van het festival is een draagbare 3D LED lichtjurk. Deze opvallende lichtsculptuur wordt tijdens het festival voor het eerst aan publiek getoond. Het Amsterdam Light Festival en de haute couture lichtjurk zijn beiden mede mogelijk gemaakt door het AFK.

Lichtkunst

Het Amsterdam Light Festival trakteert de bewoners en bezoekers van Amsterdam op de mooiste lichtinstallaties van nationale en internationale lichtkunstenaars. Lichtkunst is een relatief nieuwe kunstvorm die met het gebruik van LED een vogelvlucht heeft genomen. Het festival zoekt de verbinding tussen water en licht met een wandelroute (Illuminade) en vaarroute (Water Colors) door de stad. Het festivalthema dit jaar is ‘Friendship’.

3D LED lichtjurk

In samenwerking met diverse Amsterdamse bedrijven ontwikkelde ontwerper Leon Klaassen Bos een unieke, draagbare 3D LED lichtsculptuur - naar haute couture design en gemaakt met de nieuwste technologie. Het licht is op een driedimensionale manier opgebouwd rondom de sculptuur, door lichtanimaties te creëren die zich op en zwevend rond het lichaam afspelen. De 3D LED lichtjurk heeft als interessant en innovatief project internationale potentie, met het Amsterdam Light Festival als startpunt.

Het AFK ondersteunt graag Amsterdamse makers in hun ambitie. Mede gezien de stedelijke, nationale én internationale belangstelling rond de sculptuur, geeft het fonds Leon Klaassen Bos de kans om ten tijde van het festival zijn project te realiseren en presenteren.

AFK & Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkelt tot een succesvol publieksevenement met een uniek model van corporate crowdfunding. De interactieve Illuminade-route bestaat deze editie uit werk van voornamelijk jonge ontwerpers. Het Amsterdam Light Festival vindt plaats van 28 november 2015 t/m 17 januari 2016. Meer informatie over het Amsterdam Light Festival.