Juni: maand van de amateurkunst

Heel Nederland is in de maand juni het podium van alle amateurkunstenaars tijdens de ‘Maand van de Amateurkunst’. Het AFK ondersteunt de amateurkunst in Amsterdam met de Tweejarige subsidies Cultuurmakers 2021-2022 en Projectsubsidies Cultuurmakers, want wij zijn er voor alle Amsterdammers die uit passie, plezier of engagement kunst beoefenen in hun vrije tijd.
 
Veel Amsterdammers zijn op één of andere manier verbonden met kunst en cultuur in onze hoofdstad. Het geeft plezier om hiermee bezig te zijn, daarnaast zorgen creatieve activiteiten voor ontmoeting en verbinding met elkaar in de stad. Daarom ondersteunt het AFK Amsterdammers die in hun vrije tijd actief zijn met kunst en cultuur. Deze ‘cultuurmakers’ genieten samen van het maken van kunst. Van bijvoorbeeld het maken van podcasts tot keramieken en dansen. En van zingen, tot spoken word performances of het maken van vlogs.

Cultuurmakers in de spotlight

In juni zetten wij Amsterdamse cultuurmakers - die met ondersteuning van het fonds hun plannen hebben kunnen realiseren - in de spotlight. Zo bezoeken we voorstellingen, exposities en optredens in Amsterdam, lichten we activiteiten van cultuurmakers uit en stellen we een aantal cultuurmakers aan je voor via videoportretten. Zoals de drummers van Eternity Percussion uit deze video; “Je ziet dat Eternity een huis is voor ontwikkeling, met liefde, met broederschap, met het bewust worden van wie je daadwerkelijk zelf bent.” 
 
Wil je kennismaken met het werk van meer cultuurmakers? Houd dan onze socials in de gaten.


Over de Tweejarige subsidies Cultuurmakers 2021-2022 en Projectsubsidies Cultuurmakers

Met de regeling Tweejarige subsidies Cultuurmakers ondersteunt het AFK Amsterdammers die in groepsverband actief cultureel en creatief bezig zijn met kunst en cultuur. Met de regeling Projectsubsidies Cultuurmakers draagt het AFK bij aan bijzondere kunstprojecten voor alle Amsterdammers. Met de regeling ondersteunen wij culturele en creatieve activiteiten voor, met en door Amsterdammers die in hun vrije tijd actief meedoen met kunst en cultuur.