Podcasts genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst

17/07/2019

In het radioprogramma 'Atelier Amsterdam' van AmsterdamFM maakt presentator Emma Louise Diest de komende weken kennis met de negen genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2019. Tijdens de bekendmaking sprak ze - bij wijze van aftrap - met AFK-directeur Annabelle Birnie in de tuin van de ambtswoning van de burgemeester. In de nog lopende reeks podcasts zijn genomineerden theatermaker/mimespeler Karina Holla en cabaretier Micha Wertheim al aan bod gekomen. Later zullen de andere genomineerden volgen.

Luister hier de podcasts met Annabelle Birnie, Karina Holla en Micha Wertheim.

Over de Amsterdamprijs voor de Kunst

Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere bijdrage leveren aan kunst in de hoofdstad. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 35.000 en de ‘Amsterdam-schaal op schaal’ naar een ontwerp van Frederik Roijé.

De genomineerden voor 2019 zijn: beeldend kunstenaar Raquel van Haver, conceptuele club/Sociëteit Sexyland, filmmaker Sam de Jong (categorie Stimuleringsprijs), internationaal podiumkunstenfestival Flamenco Biënnale Nederland, documentairemaker Aboozar Amini, cabaretier Micha Wertheim (categorie Beste Prestatie), theatermaker/mimespeler Karina Holla, modeontwerper Fong Leng en choreograaf/directeur Het Nationale Ballet Ted Brandsen(categorie Bewezen Kwaliteit).