Snelloket voorlopig dicht, fondsenwerving gestart

28 april 2020

Op 15 april opende het AFK Snelloket voor Amsterdamse makers die reageren op de coronacrisis. Met een beperkt budget van € 300.000 tegenover een enorme nood onder culturele ZZP-ers, wil het AFK de nieuwe culturele initiatieven blijven stimuleren. Omdat we in deze tijd een concrete mogelijkheid willen bieden voor deze groep makers, naast de reguliere subsidieregelingen die we bieden. Vanaf het eerste moment dat het loket open was, is het AFK overspoeld met aanvragen.

Inspirerende projecten

Binnen twee weken sinds de opening van het Snelloket overstijgt het aantal aanvragen het totaal beschikbare budget meerdere malen. Daarom is vorige week het loket opengezet voor alle ruim 200 aanvragen die op dat moment gereed waren. Na de indiening van deze aanvragen moest het AFK besluiten om het loket voorlopig te sluiten, totdat er mogelijk extra gelden beschikbaar komen. Dat is sneller dan verwacht en toont de enorme behoefte aan van het Snelloket. Van de vele aanvragen die we via het loket hebben mogen ontvangen, hebben we direct al meerdere culturele projecten mogelijk kunnen maken en zijn de eerste makers gestart. Annabelle Birniedirecteur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst: “Het Snelloket toont aan dat Amsterdamse makers niet stilzitten en een inspirerende bijdrage leveren voor de stad. Het AFK heeft helaas niet iedereen kunnen bedienen, maar we doen er alles aan om aanvullende middelen te werven. Om voor diegenen die we moesten teleurstellen het Snelloket zo snel mogelijk weer te openen. Zo blijft het AFK (het kleine) verschil maken voor de culturele ZZP-er en dat is wat telt.”

Werving extra gelden van start

Het AFK gaat, onder voorbehoud van de beschikbaarheid van extra gelden, door met het Snelloket. Zodat het loket weer open kan en we nog meer kunst in coronatijd mogelijk kunnen maken. Zodra er extra budget beschikbaar komt, dan geeft het AFK dit aan via de website. Tot die tijd blijven onze andere regelingen open voor aanvragen.

Behandeltijd verlengd

Reeds ingediende aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, tot het subsidieplafond (€ 300.000) is bereikt. Vanwege de aangepaste behandelmethode is de behandeltijd verlengd van 5 dagen tot uiterlijk vier weken na inzending.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het Snelloket? We hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet, klik daarvoor hier.

Blijf gezond!

 

Het Snelloket is een samenwerking van het AFK met De Digitale Stad en het Evenementenfonds van de gemeente Amsterdam.