Vacature: Secretaris Beeldend, Erfgoed en Film (32 uur)

15/04/2019

Vacature: Secretaris Beeldend, Erfgoed en Film (32 uur)
 

Wij zoeken een secretaris Beeldende Kunst, Erfgoed en Film. Als secretaris ben je het gezicht van het fonds voor de genoemde disciplines – evenals de disciplines fotografie, nieuwe media en architectuur. Je bent verantwoordelijk voor alle aanvragen binnen deze disciplines, behandelt zelf de meerjarige subsidieaanvragen van Amsterdamse culturele organisaties en hebt de dagelijkse leiding over het team Beeldend, Erfgoed en Film.

Organisatie:
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) investeert in kunst die het leven in de hele stad verrijkt. Het fonds verstrekt subsidies aan kunstenaars en culturele organisaties, jaagt innovatie aan en stimuleert de kwaliteit, dynamiek en pluriformiteit van de Amsterdamse kunst. Het AFK ondersteunt zowel het experiment als bewezen kwaliteit, professionele kunst en amateurkunst – in alle disciplines en uit alle delen van de stad. Als grootstedelijk kunstfonds biedt het AFK ondersteuning aan hoogwaardige culturele activiteiten en draagt bij aan een sterk en veelzijdig kunstklimaat in de stad. In totaal zijn er 24 medewerkers in dienst van het AFK.

Werkzaamheden:
Als secretaris Beeldend, Erfgoed en Film, ben je voor het fonds de verbindende schakel met het dynamische, Amsterdamse culturele veld op je werkterrein. Je bent een deskundige gesprekspartner voor de creatieve organisaties, kunstenaars en makers in de stad, verstrekt informatie over de subsidiemogelijkheden en blijft op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied. Je bent verantwoordelijk voor de behandeling van alle subsidieaanvragen in de disciplines beeldende kunst, fotografie, nieuwe media, film, erfgoed en architectuur. Daartoe geef je operationeel leiding aan het team Beeldend, Erfgoed en Film. Dit team bestaat naast jou uit twee stafmedewerkers die projectaanvragen behandelen en een teammedewerker.

De meerjarige aanvragen in het kader van het Amsterdamse Kunstenplan heb je direct onder je hoede. Daarvoor bereid je de vergaderingen van de adviescommissies inhoudelijk voor, onderhoud je intensief contact met de adviseurs en commissievoorzitters en schrijf je de adviesteksten. Ook zorg je voor de monitoring van meerjarig gesubsidieerde organisaties.

Verder bereid je besluiten van de directie over subsidieaanvragen voor en lever je vanuit jouw vakgebied een actieve bijdrage aan het beleid van het AFK. Het bezoek aan tentoonstellingen en andere relevante activiteiten buiten kantooruren behoort tot het takenpakket van de secretaris.

Je werkt nauw samen met de secretarissen van de andere kunstdisciplines. Je rapporteert aan de adjunct-directeur.

Gezocht Profiel:

Ben jij een nieuwsgierig iemand die veel kennis heeft van beeldende kunst, fotografie, nieuwe media, film, erfgoed en architectuur en een visie op de toekomst van de sector in Amsterdam, goed kan schrijven en gaat voor het beste resultaat? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wij zoeken iemand die minimaal vijf jaar relevante werkervaring heeft (bijvoorbeeld als programmeur, producent, beleidsmedewerker) en het Amsterdamse culturele veld en zijn spelers goed kent.

Als basisvaardigheden heb je het volgende in huis: je kunt goed analyseren en argumenteren, je bent besluitvaardig en je hebt uitstekende schrijfvaardigheden. Je bent communicatief en zorgvuldig, weet overzicht te houden, hebt doorzettingsvermogen en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je hebt een grote passie voor ontwikkelingen in de bovengenoemde disciplines en voor kunst in bredere zin. Je hebt affiniteit met het uitvoeren van beleid.

Verder ben je een enthousiast en initiatiefrijk persoon, die graag samenwerkt met collega’s om het beste resultaat te krijgen. De kansen en mogelijkheden die je ziet om het kunstenveld te versterken, weet je te vertalen naar ideeën voor beleid en regelingen.

Als secretaris ben je een verbindende factor binnen je team en het AFK als geheel. Je vormt het gezicht van het AFK op je werkterrein; je zult je daarvan bewust moeten zijn en met de nodige diplomatie op kunnen treden. Je hebt een open blik.

Het AFK wil een grotere diversiteit in zijn personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Functie-eisen:

- Vanaf vijf jaar relevante werkervaring

- Wetenschappelijk werk- en denkniveau

- Kennis van de actuele ontwikkelingen in de kunstwereld van Amsterdam als geheel en beeldende kunst, fotografie, nieuwe media, film, erfgoed en architectuur in het bijzonder

- Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels

- Financieel inzicht: in staat om jaarrekeningen en begrotingen te doorgronden

- Vaardigheden voor het opbouwen en onderhouden van netwerken

- Affiniteit met beleidsprocedures

- Talent voor leiderschap aan professionals

- Teamspeler

Ons aanbod:

- Een functie die is ingedeeld in schaal 12 van de bij het AFK van toepassing zijnde salarishuis, gebaseerd op de gemeentelijke salarisschalen (minimaal € 4.022,- en maximaal € 5.520,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek);

- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding;

- Een uitgebreid netwerk in het kunstenveld;

- Een prettige werkomgeving aan het IJ.

Procedure:
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst laat zich bij de werving van kandidaten voor deze functie ondersteunen door Ortelius P&O. Voor vragen over deze functie kun je bellen met Marjoleine Meijer, 06-518 020 17. Reageren kan per mail via: sollicitatie@afk.nl. Reageren kan t/m 12 mei.

De eerste ronde gesprekken zullen in mei plaatsvinden, in week 20 en 21. De tweede ronde gesprekken bij het AFK zal plaatsvinden in week 22. Er zal een casus voorgelegd worden aan de kandidaten en een assessment en/of drijfverenanalyse maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.