Veelgestelde vragen Mijn Eerste Aanvraag

 • Wat is Mijn Eerste Aanvraag?
  Mijn Eerste Aanvraag biedt aanvragers die nog niet eerder subsidie van het AFK hebben gekregen de mogelijkheid om hun project in dertig minuten live toe te lichten tijdens een gesprek met medewerkers van het AFK. Op korte termijn hoor je of het AFK bijdraagt aan het project of niet.
 • Planning Mijn Eerste Aanvraag
  Mijn Eerste Aanvraag is elke laatste dinsdag van de maand. Let op: tussen het gesprek en de gewenste aanvangsdatum van het project moet minimaal één maand zitten.
 • Waarom vindt Mijn Eerste Aanvraag online plaats?
  Vanwege de maatregelen rondom corona vindt het Mijn Eerste Aanvraag gesprek digitaal plaats via videobellen in plaats van de gebruikelijke (fysieke) vorm. Op deze manier kunnen we zo veel mogelijk aanvragers blijven bedienen.
 • Hoe meld ik mij aan voor Mijn Eerste Aanvraag?
  1) Om je aan te melden voor Mijn Eerste Aanvraag dien je eerst een Mijn AFK account aan te maken. Nog geen account? Aanmaken kost enige tijd, dus zorg dat je dit van tevoren al hebt gedaan. 2) Op ‘Mijn AFK’ loggen potentiële aanvragers in met hun inlognaam en wachtwoord. Vervolgens kies je de knop “Aanmelden voor Mijn Eerste Aanvraag” en volg vanaf daar de stappen. 3) Bekijk de pagina ‘Procedure aanmelden Mijn Eerste Aanvraag’ om meer te lezen over hoe het aanmelden in zijn werk gaat: https://www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl/site/assets/files/13304/procedure_aanmelden_mijn_eerste_aanvraag.pdf
 • Hoe bereid ik mij voor op Mijn Eerste Aanvraag?
  1) Voor Mijn Eerste Aanvraag maak je een projectplan over jouw project en een bijbehorende kloppende begroting. Ook vul je het aanvraagformulier in dat voor je wordt klaargezet na aanmelding. Deze informatie hebben wij nodig om het gesprek met jou goed voor te kunnen bereiden. 2) Voorafgaande aan het videogesprek ga je ten eerste na of je alle onderdelen die je nodig hebt voor het gesprek klaar hebt staan en binnen handbereik hebt: filmpjes, afbeeldingen, notities voor jezelf, etc. 3) Daarnaast controleer je van tevoren een aantal zaken om het videogesprek goed te laten verlopen. Check vooraf of je camera en microfoon werken. Tip: gebruik een headset zodat je het gesprek goed kunt horen en zelf ook hoorbaar bent.
 • Wanneer hoor ik iets over het genomen besluit?
  Na het digitale videogesprek wordt binnen twee dagen telefonisch contact met je opgenomen over het besluit. Vervolgens ontvang je binnen een week de beslissingsbrief via de mail. Als er sprake is van een afwijzing voor je aanvraag, dan kun je eenmalig voor een tweede keer deelnemen aan Mijn Eerste Aanvraag.
 • Hoe gaat zo’n digitaal gesprek in zijn werk?
  De afspraak zal digitaal plaatsvinden via een videogesprek met jou en twee medewerkers van het AFK. Je krijgt van tevoren een mailtje van ons met daarin een uitnodiging om te videobellen. In deze uitnodiging staat een link van Microsoft Teams. Als je op deze link klikt kun je naar het videogesprek gaan, mocht er iets niet goed gaan volgt er telefonisch contact om te kijken wat het probleem is.
 • Wat heb ik nodig om de digitale afspraak goed te laten verlopen?
  Je hebt een laptop of een desktop met camera en microfoon nodig om het videogesprek te kunnen voeren. Eventueel een headset. Daarnaast is een stabiele internetverbinding van belang, het liefst een vaste verbinding. Als dat niet mogelijk is, ga je in de buurt van je modem zitten.
 • Ik heb Microsoft Teams niet op mijn laptop/computer geïnstalleerd, wat nu?
  Als je al gebruik maakt van Microsoft Teams, kun je het videogesprek via de app voeren. Maak je geen gebruik van Microsoft Teams en/of is dit niet op jouw apparaat te installeren, dan hoef je verder niets te doen. Het gesprek gaat dan via je internetbrowser, je hoeft hiervoor alleen maar op de uitnodiging te klikken die via e-mail naar je is toegezonden. Let op: Teams wordt niet ondersteund in de volgende browsers Internet Explorer, Firefox en Safari. Meer informatie over het videobellen zonder een Teamsaccount kan je lezen via deze link: https://support.microsoft.com/nl-nl/office/deelnemen-aan-een-vergadering-zonder-een-teams-account-c6efc38f-4e03-4e79-b28f-e65a4c039508