AFK Spreekuur wordt ‘Mijn Eerste Aanvraag’

Are You Open Minded, Sybren Tieleman (fotoserie ondersteund door het Spreekuur)
Are You Open Minded, Sybren Tieleman (fotoserie ondersteund door het Spreekuur)

Het maandelijkse Spreekuur is als meest laagdrempelige manier van aanvragen al jaren populair onder aanvragers bij het AFK. Met ingang van de nieuwe projectregelingen voor Professionele Kunst en voor Cultuurmakers per 1 juli, passen we de naam van het Spreekuur aan naar ‘Mijn Eerste Aanvraag’. Met de nieuwe naam sluiten we nog beter aan bij de doelgroep van nieuwe aanvragers, die via deze weg voor het eerst kennismaken met het AFK. 

Nieuwe naam, zelfde aanpak

Iedereen die nog niet eerder een subsidie van het AFK heeft gehad, kan gebruik maken van ‘Mijn Eerste Aanvraag’. Aanvragen gaat na aanmelding op dezelfde manier als bij de andere subsidies van het AFK: je stuurt vooraf je projectplan en begroting op, inclusief alle verplichte bijlagen. Omdat het een eerste kennismaking is, kun je vervolgens jouw aanvraag mondeling toelichten in een gesprek met medewerkers van het AFK. 

Besluiten over ‘Mijn Eerste Aanvraag’ worden binnen een week na de datum van het gesprek genomen, bij een toekenning krijgt de aanvrager meteen het gehele toegekende bedrag uitgekeerd. Wordt je subsidieaanvraag afgewezen? Dan kun je nog één keer opnieuw voor hetzelfde project indienen via ‘Mijn Eerste Aanvraag’. Voor een project dat wordt ingediend via ‘Mijn Eerste Aanvraag’ kun je maximaal € 5.000 subsidie aanvragen. De eerste publieke presentatie of uitvoering van je project moet in ieder geval over meer dan één maand na het gesprek met het AFK plaatsvinden.

Meedoen?

Voor ‘Mijn Eerste Aanvraag’ is er maandelijks een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op de Mijn Eerste Aanvraag-pagina is meer informatie te vinden over hoe je je aanmeldt, de data en tijdstippen van ‘Mijn Eerste Aanvraag’. Ook vind je hier alle informatie over het doen van een aanvraag en welke informatie over jouw project onze medewerkers nodig hebben om je aanvraag te kunnen behandelen.

Let op: tot 1 juli hanteren we nog de huidige naam Spreekuur, daarna wordt alle communicatie op de AFK website en andere middelen aangepast naar Mijn Eerste Aanvraag.