Anthony Nestel

Beeldend kunstenaar Anthony Nestel (1987, Antwerpen) verhuist in 2008 naar Tel Aviv om daar aan de Minshar School of Arts een bachelor in fine arts te volgen. In 2010 komt Nestel naar Amsterdam om aan de Gerrit Rietveld Academie eenzelfde bachelor te volgen. Van 2013 tot en met 2015 was Anthony Nestel deelnemer aan kunstenaarsinstituut De Ateliers.

Na zijn afstuderen is Anthony Nestel de eerste artist-in-residence van het AVL-Mundo, een initiatief van Atelier van Lieshout. Nestel exposeert veelvuldig in binnen- en buitenland. Meest recent was zijn expositie op Art Rotterdam waarin hij een preview gaf van het werk dat hij ontwikkelt bij AVL-Mundo. 

Anthony Nestel is een kunstenaar die ideeën, vraagstukken en problemen waar hij als individu tegen aan loopt vertaalt naar een breder maatschappelijk kader. Hij onderzoekt deze onderwerpen op journalistieke, zo objectief mogelijke wijze. Hierbij functioneert Nestel zelf als object of uitgangspunt van studie. 

Coalitie Engaged Art

Anthony Nestel is onderdeel van de coalitie engaged art die wordt gevormd door De Ateliers, Veem House for performance en De Balie. Zij noemen het werk van Nestel zowel wat onderwerp als verschijningsvorm betreft,  eigenzinnig, inspirerend en ontzagwekkend gedurfd. “De thema's die de kunstenaar aansnijdt (in- en uitsluiting, fundamentalisme, sektarisme en veel meer) zijn hyperactueel, complex, pijnlijk en vaak uitzichtloos van aard.