Jungmyung Lee

Jungmyung Lee (Seoul, 1984) studeerde van 2004 tot 2010 Industrial Design aan de Design Hongik University in Seoul. In 2010 verhuist Lee naar Helsinki om aan de Aalto University een master Graphic Design te volgen. In 2013 start ze haar tweede master, de Werkplaats Typografie op de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Doel van de master is om getalenteerde studenten een onafhankelijke ontwerppraktijk op te laten zetten. Deze opleiding rond Lee in 2015 af met de presentatie van Jungka, een lettertype dat ze samen met Karel Martens ontwikkelde.  

Sinds haar afstuderen werkt Jungmyung Lee als freelance grafisch ontwerper onder de naam Jung-Lee Type Foundry met een focus op typografie en performances. Sinds 2010 maakt Lee bovendien onderdeel uit van de Helsinki Type Studio. Jungmyung Lee exposeert veelvuldig in binnen- en buitenland. Haar meest recente expositie Dialogues is tot en met 18 september te bezoeken in WOW Amsterdam.

Coalitie Publishing

Lee is onderdeel van de coalitie Publishing die wordt gevormd door Mevis & Van Deursen, If I Can’t Dance, Sandberg Instituut en AGA LAB. Zij stellen: “Jungmyung Lee wist de coalitie te overtuigen vanwege een eigenzinnige en oorspronkelijke werkwijze. In haar werk krijgt vorm nadrukkelijk veel aandacht. Haar vormtaal is expressief, spontaan en avontuurlijk. Haar overwegingen hierin zijn soms onnavolgbaar en levert een ogenschijnlijke discrepantie op tussen vorm en inhoud, die haar projecten op een positieve manier onder spanning zetten.”