Laurent-David Garnier

Laurent-David Garnier werd opgeleid tot parfummaker aan het ISIPCA, een school voor 'fragance, cosmetics and flavour'. Waar hij een Master of Chemistry behaalde. Hij werkte vervolgens als parfummaker bij IFF (International Fragrance and Flavors. In 2015 behaalde Garnier zijn Master of Fine Arts aan het Sandberg Instituut te Amsterdam.

Garnier stelt zichzelf als doel een artistieke praktijk als ‘olfactive artist’, oftewel geurkunstenaar, voort te zetten. Binnen deze praktijk  onderzoekt hij de gedeelde interacties in publieke en persoonlijke ruimtes door middel van geur. Volgens Garnier zijn geuren beladen met institutionele codes en conventies. Eerder maakte hij een werk met een geluidsdode geurkamer en verzorgde hij op maat gemaakte, parfumachtige cocktails tijdens de maandelijkse kunstavond ‘Lost & Found’ die sinds 1997 op wisselende locaties in Amsterdam plaatsvindt.

Coalitie Beeldende Kunst II

Laurent-David Garnier maakt onderdeel uit van de coalitie Beeldende Kunst II. Deze coalitie bestaat uit het Stedelijk Museum, de Rijksakademie en Kunstverein. Garnier heeft plannen om een onderzoek uit te voeren naar zijn eigen voorouders, wiens roots terug zijn te voeren naar de Franse marineofficier Pierre Loti. Loti’s beroemde diner in 1888 zal het uitgangspunt vormen voor een drijvende tentoonstelling in een bootcontainer waarin geur een belangrijke rol speelt.