Hilda Moucharrafieh

Hilda Moucharrafieh (Libanon, 1986) heeft een achtergrond in design en scenography (performance design) met een focus op een collaboratieve manier van werken. Moucharrafieh werkt onder de naam The NarrativeCollective en maakt performances en performative structures. Haar meest recente werk richt zich op de sociale organisatie van tijd en economischische structuren die onze kijk op het leven besturen. Dit alles bezien vanuit het perspectief van de menselijke sterfelijkheid. 

Kapitalisme en de waarde van een leven

Hilda Moucharrafieh onderzoekt ons denken over kapitalisme en de waarde van een leven. Twee zaken onderzoekt ze concreet; levensverzekeringspolissen en noodsituatie procedures. Dit koppelt ze aan algoritmes gebruikt door verzekeraars en de geadviseerde lichaamspositie bij procedures die van toepassing zijn op noodsituatie. Hoeveel waarde geeft een algoritme ons leven? Door dit onderzoek probeert Moucharrafieh te begrijpen hoe data collection en algoritmes onze bewegingen beïnvloeden, maar ook onze perceptie van het leven en onze houding richting het leven.

Coalitie: Public Playground 

Over ‘t IJ FestivalStichting NDSM werf & DasArts

Hilda Moucharrafieh kwam in het vizier van de coalitie Public Playground tijdens Over het IJ Festival waar zij met een opvallend installatie deelnam aan het Zeecontainerprogramma. De coalitie noemt de deelname een uitgelezen mogelijkheid voor Moucharrafieh om met haar bijzondere werk meer geworteld te raken in Amsterdam en biedt de 3Package Deal daar een goede start voor. Haar werkwijze sluit daarnaast goed aan bij het Public Playground gedachtegoed. 

Een impressie van Hilda Moucharrafieh installatie op Over het IJ Festival