AFK in de stad / Oost: SBK sprouts young talents 2019

27 oktober 2019

SBK kunstuitleen & galerie organiseert jaarlijks de tentoonstelling Young sprouts young talents, waarin werk van dat jaar afgestudeerde kunstenaars is te zien. Cultuurverkenner Oost, Wouter van Herwaarden bezocht de tentoonstelling.

In Loods zes organiseert SBK drie tentoonstellingen tegelijkertijd. De net afgestudeerde kunstenaars worden getoond in de industriële bagagehal. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd door het curatorenteam van SBK. Hen viel op dat de schilderkunst terug is van weggeweest, en dat er ook weer meer figuratief wordt gewerkt. De schilderijen die Robin Speijer maakt van textiel zijn hier een voorbeeld van. Maar ook maatschappelijke thema’s worden aangekaart. Bijvoorbeeld door Karlijn van Beurden die met haar foto’s vrouwen hun eigen lichaam wil laten accepteren.

In de ruimte van het SBK is een tentoonstelling te zien die inspeelt op de tendensen die te zien waren op de eindexamenexposities. Hier tonen acht oudere kunstenaars die zijn vertegenwoordigd in de SBK-collectie hun werk.

In de kelder is het succes van de Young sprouts-tentoonstelling goed zichtbaar. Marwan Bassiouni, vorig jaar winnaar van de SBK Sprouts Young Talent award, toont hier zijn serie foto’s New Dutch Views waarin hij een originele vorm van stedelijke landschapsfotografie laat zien. De foto’s komen net terug uit het fotomuseum in Den Haag, waar de jonge Marwan een solotentoonstelling had.

De tentoonstelling is tot 27 oktober te zien
SBK Kunstuitleen & galerie | KNSM-laan 307-309