AFK in de stad / Oost: Dear Clay

9 juli 2020

Cultuurverkenner Oost Wouter van Herwaarden bezocht in kunstboekhandel San Serriffe de boekpresentatie en tentoonstelling DEAR CLAY. Kunstenaar Stéphanie Baechler maakte een boek met als basis haar schetsboeken uit de periode 2013 - 2019. Ook werden in het boek 35-mm foto’s van haar werkproces opgenomen. Het boek vormt een inkijkje in haar werkproces en de momenten die je normaal niet te zien krijgt: hoe ideeën concrete kunstwerken worden.

Presentaties in San Serriffe zijn gewoonlijk momenten waarop een grote groep kunstboekliefhebbers druk discussieert over recente uitgaven. Stéphanie is creatief omgegaan met de beperkingen door Covid-19. Doordat er maar drie mensen tegelijk in de winkel mogen, duurde haar boekpresentatie drie dagen lang.

De charme van het project is dat het ons meeneemt in de fascinerende wereld van de kunstenaar. Wat gebeurt er in het atelier dat voor de meeste mensen gesloten blijft? De bijbehorende tentoonstelling sluit hier mooi op aan. Op inventieve wijze zijn hier de originele schetsboeken van Stéphanie gepresenteerd. Af en toe bladert ze er samen met bezoekers doorheen, en maakt ze zo deelgenoot van haar manier van werken.