Kijk live mee: Bekendmaking winnaars Amsterdamprijs 2020!

23 oktober 2020

Op maandag 26 oktober a.s. om 16:30 uur maakt het AFK de winnaars voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2020 bekend! Dit jaar is de bekendmaking van de winnaars live te volgen vanuit het BIMHUIS via een livestream, ook via Facebook kun je het programma live bekijken.

Winnaars in drie categorieën
De Amsterdamprijs voor de Kunst is de belangrijkste kunstprijs van de stad. In aanwezigheid van AFK-directeur Annabelle Birnie en wethouder kunst en cultuur, Touria Meliani, zullen de winnaars die dit jaar kans maken op deze prijs bekend worden gemaakt. Deze Amsterdamse kunstenaars of instellingen zijn genomineerd Vanwege hun bijzondere bijdrage aan de kunst in de stad zijn genomineerd dit jaar: Duran Lantink, Salim Bayri, Shishani (Stimuleringsprijs), OSCAM, Jungle by Night, Mezrab (Beste Prestatie) en Jennifer Tee (Bewezen Kwaliteit).

Bekendmaking live meekijken?
Kijk mee via de Livestream van het BIMHUIS, of volg de bekenmaking van de winnaars live via Facebook. Het programma vindt plaats op maandag 26 oktober en start om 16:30 uur.

Over de Amsterdamprijs voor de Kunst
Het AFK kent jaarlijks de Amsterdamprijs voor de Kunst toe (driemaal € 35.000 en een unieke sculptuur van kunstenaar Tim Breukers) aan drie kunstenaars of instellingen die met hun werk een bijzondere bijdrage leveren aan de artistieke veelzijdigheid van de stad. De longlist komt mede tot stand op basis van gemotiveerde voordrachten van vele Amsterdammers. De jury selecteert de uiteindelijke genomineerden.