Vacature: Cultuurverkenner in stadsdeel Noord

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) zoekt een Cultuurverkenner (m/v/x) in stadsdeel Noord voor minimaal 8 uur per week.

Het AFK verdeelt de cultuursubsidies voor Amsterdam. Dus willen we weten wat er in de stad op cultureel gebied gebeurt. Onze cultuurverkenners bewegen zich in de haarvaten van de verschillende stadsdelen. Voor stadsdeel Noord zoeken we een nieuwe collega. Ben jij goed op de hoogte van culturele ontwikkelingen en trends in Noord? Weet je waar de interessantste plekken zitten en waar je de makers van vandaag en morgen vindt? We hebben iemand nodig die makkelijk contact legt, zelf initiatief neemt en op zoek gaat naar onontdekte parels. Ben jij die persoon? Dan komen we graag met je in contact.

Wat ga je doen? 

Als Cultuurverkenner leg je contacten met kunstenaars, culturele organisaties, ambtenaren en andere creatieve initiatiefnemers in jouw stadsgebied. Je legt uit welke subsidiemogelijkheden er zijn bij het AFK en verbindt makers en organisaties met onze medewerkers. Je brengt mensen en culturele initiatieven in het stadsdeel met elkaar in contact en vormt zo een belangrijke schakel in de lokale cultuurscene. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat het AFK goed op de hoogte is van alles wat zich afspeelt in het Amsterdamse kunstenveld.

Je doet schriftelijk, mondeling of visueel verslag van culturele ontwikkelingen in stadsdeel Noord. Je helpt het AFK om specifieke doelgroepen (nog) beter in beeld te krijgen. Je bezoekt kunstprojecten en culturele activiteiten die door het AFK mogelijk zijn gemaakt en je ondersteunt het fonds bij de maandelijkse gesprekken met nieuwe subsidieaanvragers voor ‘Mijn Eerste Aanvraag’. Zelf organiseer je bijeenkomsten met aanvragers en fondsmedewerkers in jouw stadsdeel (AFK Speeddates, Art Talks, culturele tours). Op social media post je namens het AFK wat je meemaakt op het gebied van kunst en cultuur in je stadsdeel.

Je werkt flexibel op locatie, voor een termijn van drie jaar. Dit doe je in nauwe samenwerking met de Cultuurverkenners in Nieuw-West, Oost, Zuidoost, West en vanaf 2025 ook Zuid en Centrum.

Wie ben jij?

- Je houdt van Amsterdam, hebt een groot hart voor kunst en cultuur en een scherpe neus voor talent en kwaliteit binnen de kunst. 
- Je hebt als startende professional een cultureel relevant netwerk in stadsdeel Noord of bent goed bezig om dit op te bouwen. 
- Je bent nieuwsgierig, actief en houdt de culturele trends en ontwikkelingen in Noord scherp in de gaten.
- Je hebt een aantoonbaar sterke binding met het stadsdeel en woont en/of werkt in Noord.
- Je kunt op verschillende niveaus en manieren communiceren, in het Nederlands én het Engels, en informatie helder vertalen, zowel in woord en beeld (social media) als in (maandelijks) geschreven verslagen. 
- Je bent actief op social media en vindt het leuk om culturele activiteiten en gebeurtenissen in het stadsdeel te delen. 
- Je bent sociaal vaardig en een goede netwerker, en voelt je thuis in een zelfstandige functie op locatie.

Wie zijn wij?

Het AFK is het fonds van en voor Amsterdam als culturele wereldstad. Voor de gemeente Amsterdam verdelen wij (bijna) alle cultuursubsidies, van grote instellingen tot kleine makerspraktijken. We dragen bij aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen of ervaren. Onze missie is dan ook: 'Fantastische kunst voor alle Amsterdammers'. We ondersteunen alle kunstvormen in ieder stadsdeel en in elke wijk. 

Wat we je bieden: 

- De kans om namens het AFK in Noord actief te zijn in de kunst- en cultuursector en zo een interessant en uitgebreid cultureel netwerk op en uit te bouwen; 
- Een kennismaking met het reilen en zeilen van het kunstfonds van Amsterdam;
- De ruimte om met het AFK mee te denken over kunstbeleid en deel te nemen aan AFK-evenementen en activiteiten;
- De mogelijkheid om uiteenlopende culturele projecten en voorstellingen in de hele stad te bezoeken en zo nieuwe dingen te ontdekken;
- Een bij de functie passende vergoeding op basis van minimaal 8 uur per week. Salariëring vindt plaats conform de bedragengids van de Gemeente Amsterdam (PGA). De functie is ingeschaald in salarisgroep 6.

Wij willen een afspiegeling zijn van de stad waarin we werken en gaan uit van de kracht van diversiteit aan achtergronden en ervaringen in ons personeelsbestand.

Reageren 

Wil je de nieuwe Cultuurverkenner Noord van het AFK worden? Stuur dan voor woensdag 15 mei je CV en een korte motivatiebrief naar Maureen Jangi mjangi@afk.nl. Omschrijf in je motivatiebrief vooral jouw band met en visie op kunst en cultuur in Noord. Heb je vragen over de functie? Mail naar Charlie Thole cthole@afk.nl